web analytics

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein: «Am dobândit și am exercitat legal autorizația de vânătoare»

  • Vanatoare
  • Print

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a trimis o scrisoare cotidianului austriac Kronen Zeitung în care prezintă propria versiune despre partida de vânătoare de la Ojdula, județul Covasna.

Prințul neagă că ursul pe care l-a vânat a fost Arthur și afirmă că de fapt este vorba de un exemplar care făcea probleme în zonă.

El mai transmite că se pune la dispoziția autorităților care anchetează cazul.

”După ce un urs a ajuns adesea în zone locuite și a fost clasificat ca fiind periculos de autoritățile române responsabile, exemplarul a fost eliberat pentru vânătoare. Am dobândit și am exercitat legal autorizația de vânătoare”, spune prințul, în reacția pentru presa austriacă.

”Îmi pare extrem de rău și îmi cer scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care i-a făcut pe mulți să se simtă răniți în sentimentele lor. În acest caz, vânătoarea a servit pentru evitarea pericolului”, scrie Emanuel von und zu Liechtenstein.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, în vârstă de 43 de ani, a primit aprobare de la Ministerul Mediului să împuște o ursoaică ce făcea pagube în gospodăriile oamenilor din localitatea Ojdula, din Covasna, dar a împușcat ursul greșit, pe Arthur, cel mai mare urs brun din România, acuză organizația de mediu Agent Green.

Mai multe articole

TIMIȘUL A ÎNREGISTRAT DOAR UN NOU CAZ DE CORONAVIRUS

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *