web analytics

Fritz transformă TIMIȘOARA în oraș PROIECT PILOT

  • Fritz
  • Timișoara

Primarul Dominic Fritz se luptă pentru orașul Timișoara să il dezvolte ca și afară, momentan doar la nivel de proiecte pilot.

Mulți dintre votanții lui doresc mult mai multe de la el, toți așteaptă marea cu sarea. Să vedem când va veni…

Dominic Fritz a făcut o ultimă postare pe pagina sa de facebook în ceea ce privește achizițiile publice.

Spunem stop risipei prin centralizarea tuturor achizițiilor publice.
Unitatea Centrală de Achiziții (UCA) va fi un nou organism responsabil de achiziții și protejarea finanțelor orașului. Face parte a programului pilot inițiat de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), care a ales Primăria Municipiului Timișoara ca una din 3 instituții locale din țară pentru acest pionerat.
Ce înseamnă? Cu această unitate, nu fiecare instituție în subordinea primăriei cumpără ce și cum și la ce preț vrea, ci concentrăm achizițiile pentru mai multe instituții, în spirit de economie și de eficientă gestionare a banului public. Mai mult, unitatea va putea să facă achiziții chiar și pentru alte primării sau alte instituții publice din județ care poate nu au aceeași capacitate organizațională, și să obțină un preț mai bun decât dacă ar face achiziția pe cont propriu. Astfel de organisme funcționează în alte state europene și și-au dovedit eficiența.
Toate achizițiile vor fi publicate, în continuare, pe site-ul primăriei, astfel încât să știți, în timp real, cum sunt cheltuiți banii orașului.
Suntem prima primărie din țară care va centraliza toate achizițiile primăriei și instituțiilor din subordine. Mulțumesc ANAP pentru încrederea acordată Timișoarei de a implementa primul program pilot la nivel de administrație locală.
Nu mai e loc de palmieri și semafoare achiziționate la prețuri exorbitante. Ne vom asigura că toate bunurile și serviciile achiziționate sunt de cea mai înaltă calitate, la cel mai bun preț și livrate la timp. Că orice achiziție se face cu respect față de banul timișorenilor și în interesul public.
Nu e ceea ce mulți, obișnuiți cu licitațiile la suprapreț din trecut, vor să audă. Au fost multe achiziții păguboase pentru oraș în ultimii 30 de ani. Timișoara devine un model național de transparență și stopare a risipei banului public, a scris Dominic pe pagina sa de facebook.

Mai multe articole

DELEGAȚIE OMS LA SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE ”VICTOR BABEȘ” DIN TIMIȘOARA

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate