web analytics

Guvernul îi ajută pe cei afectați de inundații

  • Inundații
  • Guvern

După inundaţiile care au devastat zeci de localităţi, ieri, noi viituri sunt aşteptate în estul ţării. Între timp, premierul vrea un bilanţ cât mai exact al pagubelor. În şedinţa de Guvern de azi, se vor aloca bani pentru cei ce au avut de suferit de pe urma fenomenelor meteo extreme.

34 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate de inundaţii. Este bilanţul de seara trecută prezentat în şedinţa în care prefecţii au dat raportul primului ministru şi ministrului de interne. Autorităţile locale au fost îndemnate să rămână în continuare pe teren.

„Vă cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situaţiei, în coordonarea acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, având în vedere că pericolul nu a trecut. Nu cred că mai este nevoie să vă spun că aceste măsuri nu se iau din birou, ci din teren, de la faţa locului”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode.

Prefecţilor li s-a cerut să identifice, în perioada următoare, spaţii de cazare în cazul în care va fi nevoie de evacuarea sau relocarea oamenilor din calea apelor. Secretarul de stat Raed Arafat a spus, însă, că este dificil de prevăzut unde vor fi probleme în continuare. Un motiv pentru care şi mesajele prin Ro-Alert au venit deseori cu întârziere. „Asta este pentru ca este fenomen now casting si se află despre el tot foarte tarziu de catre ANM”, a menţionat Raed Arafat.

Mai multe articole

DELEGAȚIE OMS LA SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE ”VICTOR BABEȘ” DIN TIMIȘOARA

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate