web analytics

AQUATIM construiește la LOVRIN o stație de epurare

  • Lovrin
  • Aquatim

Directorul general Aquatim, Ilie Vlaicu a semnat astăzi împreună cu reprezentanții firmei de Construcții Erbașu, un contract ce are ca termen de 24 de luni construirea unei statii de epurare, în comuna Lovrin.

A fost prezent si primarul Marius GRAUR.

Lovrinul va avea o stație de epurare modernă, după o investiție de peste 23 de milioane de lei.
Contractul de proiectare și execuție a fost semnat, astăzi, la Consiliul Județean, între Aquatim și firma Construcții Erbașu, având o durată de execuție de 24 de luni. Astfel, se va construi o stație de epurare, cu treaptă mecanică și biologică avansată, incluzând atât eliminarea încărcării organice, cât și a compușilor cu azot și fosfor.
De asemenea, se va realiza și o unitate de uscare solară a nămolului provenit din stația de epurarea apelor uzate Lovrin, cât și din cele învecinate – Sânnicolau Mare și Cenad.
Banii sunt asigurați printr-un proiect european în valoare totală de 180 de milioane de euro derulat de Aquatim, în cadrul căruia #CJTimiș este partener cofinanțator. Monitorizarea investiției va fi efectuată de ADI Apă – Canal Timiș al cărui președinte este Alexandru Proteasa, de asemenea vicepreședinte al Consiliului Județean.

 

Mai multe articole

MUZEUL PARȚA, MAI APROAPE DE REALITATE

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate