web analytics

Reguli noi pentru deschiderea anului școlar

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au prezentat noile reguli pentru deschiderea școlilor, pe data de 13 septembrie. Astfel, la o incidență a cazurilor Covid de până la 6 la mie, toate creșele, grădinițele și școlile își vor desfășura activitatea cu prezență fizică. Peste acest prag, vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele, toți ceilalți elevi, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, urmând să treacă la cursuri online, cu excepția învățământului special.

Potrivit Ordinului aprobat de cele două ministere, sălile de clasă vor fi amenajate astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică de minimum un metru între elevi. De asemenea, elevii și personalul școlilor vor purta mască în permanență în interior, iar măștile recomandate sunt cele de uz medical, însă vor fi permise și măștile textile care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii. Sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc măștile, cu excepția vizierelor care sunt permise doar pentru cadrele didactice din învățământul special.

Festivitățile de deschidere a anului școlar vor fi limitate la o oră și jumătate.

Principalele declarații ale Ministrului Educației: 

  • Am elaborat un ordin comun între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, cu privire la redeschiderea anului școlar și la modul de funcționare a școlilor.
  • Scenariile stabilite: Până la incidența de 6 la mia de locuitori, toate școlile, grădinițele funcționează cu prezență fizică. După depășirea incidenței, rămân deschise creșele și grădinițele. Școlile trec în online, cu excepția învățământului special.
  • După depășirea incidenței de 6 la mie, nu vor mai fi permise activitățile remediale. Ordinul este în formă finală și va fi semnat când CNSU ne va abilita pentru semnarea lui.
  • Peste incidența de 6 la mie, toți elevii intră în online, indiferent de ciclu și dacă sunt vaccinați. Singura excepție, învățământul special. Repet, intră în online atât elevii vaccinați, cât și cei nevaccinați.
  • Motivația pentru această decizie, are legătură cu limitările învățământului în sistem hibrid. Specialiștii în educație au recomandat să folosim mai degrabă învățământul online, decât cel hibrid. Inclusiv Consiliul Național al Elevilor a solicitat acest lucru.

Mai multe articole

TIMIȘOARA A RĂMAS FĂRĂ CĂLDURĂ ȘI APĂ CALDĂ. CE SPUNE PRIMARUL FRITZ?

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate