web analytics

50% dintre angajații de la stat și privat vor lucra de acasă

„Art.5 – (1) Se propune ca angajatorii din sistemul privat, autoritățile şi instituțiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanțare şi subordonare, precum şi regiile autonome, societățile naționale, companiile naționale şi societățile la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială să organizeze programul de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați, acolo unde specificul activității permite această modalitate de desfășurare a muncii.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), se propune ca în situația în care nu se poate desfășura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, aceasta să se organizeze și desfășoare în schimburi, cu respectarea strică a măsurilor de protecție sanitară.

(3) În cazul în care angajatorii nu pot organiza activitatea în condițiile alin. (1) sau (2) se propune intensificarea verificărilor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului SARS-CoV-2”, se arată în propunerea CNSU, adoptată azi de Guvern.

Măsura va intra în vigoare de luni și va fi valabilă pentru următoarele 30 de zile.

„Deci, toate instituțiile, publice, private, să treacă dacă se poate la telemuncă pentru 50% din personal. Acolo unde nu se poate, atunci activitate în schimburi pentru persoanele care activează acolo. Adică și activitate decalată, dacă nici în schimburi nu se poate. Adică trebuie analizat, dar preferabil în următoarele 30 de zile. Și acum începem cu perioada Hotărârii de Guvern pe următoarele 14 zile. Important este să reducem cât mai mult mobilitatea și interacțiunea între noi. Și, poate, cea mai importantă chestiune pe care nu am menționat-o și o să o spun acum, dacă îmi permiteți: masca devine obligatorie peste tot; se anulează toate excepțiile pentru mască, gen: birou cu 5 persoane vaccinate, cu 10 persoane vaccinate. Iar în exterior singurele activități care rămân fără mască sunt activitățile sportive individuale sau dacă se practică sport în condițiile pe care le prevede Hotărârea, atunci este ok; în rest, masca devine obligatorie în următoarea perioadă”, a spus Raed Arafat.

Mai multe articole

Tele Europa Nova îi urează LA MULȚI ANI vicepremierului Sorin Grindeanu

Astăzi vicepremierul și Ministul Transporturilor Sorin Grindeanu împlinește vârsta de 48 de ani, televiziunea Tele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate