web analytics

Copiii nu trebuie să fie vaccinaţi pentru a intra în SUA

  • Copii
  • SUA

Minorii până în vârsta de 18 nu vor trebui să arate că sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 pentru a intra în Statele Unite după 8 noiembrie, a indicat luni administraţia americană, notează AFP.

Un înalt responsabil de la Casa Albă a afirmat, în cursul unei unei conferinţe telefonice precizând modalităţile de redeschidere a frontierelor pentru călătoriile aeriene, că scutirea a luat în considerare atât diferenţele de reglementare între ţări privind imunizarea copiilor, cât şi disponibilitatea vaccinurilor.

Statele Unite vor redeschide la 8 noiembrie pentru persoanele vaccinate frontierele lor, pe care le-au închis din martie 2020 pentru milioane de călători din întreaga lume, excluzând motivele imperioase de călătorie.

Autorităţile sanitare vor permite însă unele excepţii „foarte limitate” de la această obligaţie de vaccinare, conform sursei.

Potrivit unui document distribuit de administraţia americană, pe lângă copii, vor fi scutiţi şi anumiţi participanţi la teste clinice ale vaccinurilor împotriva COVID-19, persoanele cu contraindicaţii medicale la vaccinare, cele nevoite să călătorească din motive urgente sau umanitare (documentaţie justificativă), precum şi persoanele venite, din alte motive decât turismul, din ţări în care vaccinul este greu de obţinut.

Copiii cu vârsta peste doi ani şi nevaccinaţi vor trebuie să se testeze cu cel mult 72 de ore înainte de plecare dacă vor călători împreună cu adulţi vaccinaţi. Termenul se reduce la 24 de ore dacă zboară singuri sau cu adulţi nevaccinaţi.

 

Mai multe articole

OBSERVATOR 30 11 2021

OBSERVATOR 30 11 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate