web analytics

Amendă uriașă primită de LIDL pentru practici înșelătoare

 

Un magazin Lidl din Alba Iulia a fost amendat de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Alba pentru că a recurs la practici înșelătoare.

Inspectorii ANPC au considerat că modalitatea de afişare a menţiunii „Stoc limitat” în cadrul unei etichete portocalii este o practică comercială incorectă, în condițiile în care poate induce în eroare anumiți cumpărători care pot considera că este vorba și despre o reducere de preț a produsului.

La momentul controlului, eticheta cu menţiunea ”stoc limitat” era afişată pe un număr de şase produse, care au fost oprite de la comercializare.

„Menţiunea ”Stoc limitat” este destul de clară prin ea însăşi, prin cuvintele pe care le conţine, că se referă în mod evident la o cantitate limitată de produse existente, la un moment dat, într-un magazin/depozit/piaţă. Orice consumator mediu se va raporta la informaţia „stoc limitat”, în considerarea cantităţii de produs ce i se poate pune la dispoziţie şi nicidecum la un eventual avantaj de preţ pentru produsele aferente”, a susţinut compania LIDL în plângerea adresată instanţei de judecată.

Mai multe articole

Tele Europa Nova îi urează LA MULȚI ANI vicepremierului Sorin Grindeanu

Astăzi vicepremierul și Ministul Transporturilor Sorin Grindeanu împlinește vârsta de 48 de ani, televiziunea Tele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate