web analytics

Cod de conduită

CODUL DE ETICĂ al Televiziunii Europa Nova din Timișoara

Televiziunea Europa Nova Timisoara are un format generalist, cu programe pentru toate categoriile sociale.
Transparența și corectitudinea comunicării sunt critice pentru credibilitatea noastră.
Etica și conduita profesională vor ghida toți angajații postului în realizarea programelor Televiziunii Europa Nova.
Acest cod stabilește regulile comportamentului nostru ca echipa în toate activitățile și demersurile necesare realizării materialelor Televiziunii Europa Nova.
Regulile codului se aplică tuturor angajaților postului de televiziune Tele Europa Nova si vor fi asumate public.

CODUL DE ETICĂ JURNALISTICĂ

Toate activitățile noastre ca angajați ai Televiziunii Europa Nova vor fi prestate într-o maniera profesionistă, independentă și imparțială, în mod cinstit și în deplină concordanță cu metodele și practicile de lucru ale Televiziunii Europa Nova.

Vom insista întotdeauna asupra celor mai înalte standarde de integritate și conduită etică atunci când ne informăm și livrăm informațiile.
Nu acceptăm inexactitățile, neglijența, subiectivitatea și denaturarea.
Aceasta înseamnă că nu vom introduce în mod constient informații false sau inexacte pe post.

Vom face tot posibilul să identificăm toate sursele noastre de informație, acceptând nevoia de anonimat numai atunci când sursa insistă și când informația este vitală, atunci când nu există altă cale de a obține acea informație și atunci când știm că sursa este de încredere și este precis informată.

Orice informație va fi verificată din cel putin două surse.

Nu vom folosi identități false și nu vom evita să precizăm cine suntem pentru a căpăta o informație.
Când solicitam un interviu, ne identificăm ca jurnaliști ai Televiziunii Europa Nova din Timișoara.
Nu vom plagia.
Nu vom plăti pe nimeni, niciodată, pentru un interviu, o imagine sau o informație.
Nu vom ceda presiunilor din partea nimănui pentru a reflecta incorect un studiu, analiză sau eveniment cu scopul de a favoriza o persoană, firmă sau un produs.
Vom fi corecți: oricând punem pe cineva într-o lumina negativă, vom face un efort real pentru a obține răspunsul / poziția acelei persoane. Cand facem o greșeală, o vom corecta rapid și fără ezitare.
Directorul televiziunii va fi informat mereu asupra surselor unor analize și rezultate ce ar putea stârni conflicte de interese. Încălcarea acestui cod nu va fi tolerată.

CODUL DE CONDUITĂ PROFESIONALĂ

 Vom evita comportamentul și activitățile care creează conflicte de interese între statutul nostru de angajați ai postului Televiziunii Europa Nova si cei cu care întrăm în contact.
Nu vom folosi statutul de angajat al Televiziunii Europa Nova în interes personal.
Nu vom efectua niciodată in nume propriu și / sau nu vom consilia niciodată efectuarea de tranzacții pe piata de capital și / sau monetară.
Vom cere consilierea / sfatul conducerii ori de câte ori vom avea un dubiu asupra unui posibil conflict de interese.
Fiecare angajat este responsabil pentru acțiunile sale.
Toate aceste principii sunt obligatorii.

4 comentarii

  1. Buna ziua,
    apartine de dvs. masina albastra Dacia B 04 FWV?

  2. Buna ziua, Tele Europa Nova ! De la Sindicatul Justitia va contactam in legatura cu mediatizarea problemelor din justitie, respectiv personalul auxiliar si conex din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor aferente, intrebandu-va daca se poate realiza in perioada 23.10 – 25.10 o emisiune referitoare la revendicarile grefierilor ! Vicepresedinte Sindicatul Justitia, STEFAN MIHAI, 0744362380. Va multumim frumos si asteptam raspunsul dvs.

  3. TELE EUROPA NOVA VA RESPECT PROFESIONALISMUL SI IMPLICAREA IN SPRIJINIREA UNOR CAUZE DAR VA ROG RESPECTUOS SA URMARITI COMENTARIILE CARE SE FAC IN CADRUL UNUI REPORTAJ AL COMENTATOTILOR DE PROST GUST ,COMENTARII CARE DENIGREAZA,IMPROASCA CU NOROI IMAGINEA UNOR OAMENI ,SUNT TOLERATE AMENINTARILE INCLUSIV CU MOARTEA SI TOT FELUL DE AMENINTARI CARE SE FAC LA ADRESA MEA AFECTANDUMI IMAGINEA ,CREINDU-MI O STARE DE INCONFORT SI NESIGURATA DE PERSOANE FARA IDENTITATE.DIN ACESTE MOTIVE VA ROG RESPECTUOS SA BLOCATI COMENTARIILE CELE DOUA PERSOANE MANU SI NICOLAS COMENTARII FACUTE LA ADRESA MEA IN CADRUL REPORTAJULUI LEGAT DE PRACTICI CORUPTE A UNOR AVOCATE DIN BAROUL TIMIS SI A LUI TRANCA CATALIN .VIN CU RUGAMINTEA DEOARE CE DETINETI I.P.DOMNILOR MANU SI NICOLAS SA MI LE PUNETI LA DISPOZITIE PENTRU A DPUNE RECLAMATII LA INSTITUTII ABILITATE PENTRU DEMASCAREA LOR.CU RESPECT SI CONSIDERATIUNE GRECU CONSTANTIN

  4. Grecule bu mai milogi ?i min?i. Treci la munca. De fapt tie