web analytics
NOVA INFO

Cod de conduita

Cod de conduita al televiziunii TeleEuropaNova

Televiziunea Europa Nova Timisoara are un format general, cu programe pentru toate categoriile sociale.
Transparenta si corectitudinea comunicarii sunt critice pentru credibilitatea noastra.
Etica si conduita profesionala vor ghida toti angajatii postului in realizarea programelor Televiziunii Europa Nova.
Acest cod stabileste regulile comportamentului nostru ca echipa in toate activitatile si demersurile necesare realizarii materialelor Televiziunii Europa Nova..
Regulile codului se aplica tuturor angajatilor postului de televiziune Europa Nova si vor fi asumate public.

CODUL DE ETICA JURNALISTICA

Toate activitatile noastre ca angajati ai Televiziunii Europa Nova vor fi prestate intr-o maniera profesionista, independenta si impartiala, in mod cinstit si in deplina concordanta cu metodele si practicile de lucru ale Televiziunii Europa Nova..

Vom insista intotdeauna asupra celor mai inalte standarde de integritate si conduita etica atunci cand ne informam si livram informatiile.
Nu acceptam inexactitatile, neglijenta, subiectivitatea si denaturarea.
Aceasta inseamna ca nu vom introduce in mod constient informatii false sau inexacte pe post.

Vom face tot posibilul sa identificam toate sursele noastre de informatie, acceptind nevoia de anonimat numai atunci cand sursa insista si cand informatia este vitala, atunci cand nu exista alta cale de a obtine acea informatie si atunci cand stim ca sursa este de incredere si este precis informata.

Orice informatie va fi verificata din cel putin doua surse.

Nu vom folosi identitati false si nu vom evita sa precizam cine suntem pentru a capata o informatie.
Cand solicitam un interviu, ne identificam ca jurnalisti ai Televiziunii Europa Nova..
Nu vom plagia.
Nu vom plati pe nimeni, niciodata, pentru un interviu, o imagine sau o informatie.
Nu vom ceda presiunilor din partea nimanui pentru a reflecta incorect un studiu, analiza sau eveniment cu scopul de a favoriza o persoana, firma sau produs.
Vom fi corecti: oricand punem pe cineva intr-o lumina negativa, vom face un efort real pentru a obtine raspunsul/ pozitia acelei persoane. Cand facem o greseala, o vom corecta rapid si fara ezitare.
Directorul televiziunii va fi informat mereu asupra surselor unor analize si rezultate ce ar putea starni conflicte de interese.Incalcarea acestui cod nu va fi tolerata.

CODUL DE CONDUITA PROFESIONALA

– Vom evita comportamentul si activitatile care creeaza conflicte de interese intre statutul nostru de angajati ai postului Televiziunii Europa nova si cei cu care intram in contact.
– Nu vom folosi statutul de angajat al Televiziunii Europa Nova n interes personal.
– Nu vom efectua niciodata in nume propriu si/sau nu vom consilia niciodata efectuarea de tranzactii pe piata de capital si/sau monetara.
– Vom cere consilierea/ sfatul conducerii ori de cate ori vom avea un dubiu asupra unui posibil conflict de interese.
– Fiecare angajat este responsabil pentru actiunile sale.
– Toate aceste principii sunt obligatorii.

CONFLICTUL DE INTERESE

Urmatoarele situatii sunt considerate conflicte de interese si vor trebui evitate:

4 comentarii

 1. Avatar

  Buna ziua,
  apartine de dvs. masina albastra Dacia B 04 FWV?

 2. Avatar

  Buna ziua, Tele Europa Nova ! De la Sindicatul Justitia va contactam in legatura cu mediatizarea problemelor din justitie, respectiv personalul auxiliar si conex din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor aferente, intrebandu-va daca se poate realiza in perioada 23.10 – 25.10 o emisiune referitoare la revendicarile grefierilor ! Vicepresedinte Sindicatul Justitia, STEFAN MIHAI, 0744362380. Va multumim frumos si asteptam raspunsul dvs.

 3. Avatar

  TELE EUROPA NOVA VA RESPECT PROFESIONALISMUL SI IMPLICAREA IN SPRIJINIREA UNOR CAUZE DAR VA ROG RESPECTUOS SA URMARITI COMENTARIILE CARE SE FAC IN CADRUL UNUI REPORTAJ AL COMENTATOTILOR DE PROST GUST ,COMENTARII CARE DENIGREAZA,IMPROASCA CU NOROI IMAGINEA UNOR OAMENI ,SUNT TOLERATE AMENINTARILE INCLUSIV CU MOARTEA SI TOT FELUL DE AMENINTARI CARE SE FAC LA ADRESA MEA AFECTANDUMI IMAGINEA ,CREINDU-MI O STARE DE INCONFORT SI NESIGURATA DE PERSOANE FARA IDENTITATE.DIN ACESTE MOTIVE VA ROG RESPECTUOS SA BLOCATI COMENTARIILE CELE DOUA PERSOANE MANU SI NICOLAS COMENTARII FACUTE LA ADRESA MEA IN CADRUL REPORTAJULUI LEGAT DE PRACTICI CORUPTE A UNOR AVOCATE DIN BAROUL TIMIS SI A LUI TRANCA CATALIN .VIN CU RUGAMINTEA DEOARE CE DETINETI I.P.DOMNILOR MANU SI NICOLAS SA MI LE PUNETI LA DISPOZITIE PENTRU A DPUNE RECLAMATII LA INSTITUTII ABILITATE PENTRU DEMASCAREA LOR.CU RESPECT SI CONSIDERATIUNE GRECU CONSTANTIN

 4. Avatar

  Grecule bu mai milogi ?i min?i. Treci la munca. De fapt tie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *